Söderut! ^^

Innan jag lämnade punakaiki så var jag och gjorde min egen kniv! Såå coolt och så värt pengarna! En heldag där man gör allt på kniven, Bladet, handtaget, slipning och vilken form och storlek man vill ha. Nästan så man kunde göra en machete ^^ haha. Jag var där med två killar från samma hostel jag bodde på, Hugo och Adrian :) 

Äventyrade senare söderut med Adrian i några dagar och stannade här och där vi kände för det. I hokitika såg vi lysmaskar mitt i natten, såg ut som en stjärnhimmel fast typ 1m framför dig ^^ var till ett ställe som heter hokitika gorge, en flod inte så långt från hokitika där en speciell bergart blandar sig med vatten från glaciären och floden så det ser ut som powerade! Alltså neon blått typ :D Efter Hokitika stannade vi i Franz joseph glacier village, väldigt liten by, typ 1 gata man åker genom på 1 min men med höga snötäckta berg runtomkring byn :D vi var till glaciären, så nära vi kunde komma gratis ^^ enda sättet att gå på glaciären är att ta helikopter med guider som inte är så billigt precis ^^ jaja vi hade ändå rätt bra utsikt över glaciären med sushi som picnic och en kea ( bergs papegoja) som också var hungrig så delade ett äpple med den :)

Fortsatte resan söderut och i hopp om att se pingviner på en viss strand efter vägen satt vi i solnedgången på några klippor och väntade och helt från ingenstans kom en jättevåg och sköljde över hela mig ^^ haha tur att det inte varvså jättelångt till Haast där vi skulle sova på hostel över natten iallafall :) 

 

Rate this item
(0 votes)

More in this category:

Go to top